FacebookTwitterPinterest

Rockcliffe Renovation

Ottawa, Ontario

Extensive stays in Europe and Asia inspired the client’s desire for clean open spaces, expansive glazing and garden connections of this renovation of a tired 1980s home. The renovation provided only 85 sq.ft. of additional building area but opened up the interior to create a continuum of space from kitchen to breakfast area to family room through to living room. Vaulted ceilings define the family and living rooms and new custom teak cabinetry subdivides the spaces.

Dark stained Carpathian elm burl veneer is used to highlight key features of the interior cabinetry including an elliptical glass topped breakfast bar at one end of the kitchen island. Floor to ceiling windows completely wrap the family room end of the home, but privacy from the street is ensured by the provision of custom-built Ipé wood, operable exterior louvers.

Living abroad for a time, our home renovation involved a long distance relationship with Chris and his team. Yet from across an ocean they were able to capture our vision for our home renovation and translate it into a wonderful space that captures the loveliness of our property.

Homeowners