FacebookTwitterPinterest

Rothwell Heights Renovation

Ottawa, Ontario

This renovation extended the house only slightly but ensures that its interior spaces are fun and comfortable spots to enjoy the fabulous panorama of garden, leafy neighbourhood and distant wooded escarpment.

By removing interior partitions and adding a glassed walled stairwell and breakfast room at the back of the house, the interior and exterior feel like one giant room. The new kitchen has great visual connection with both the family and dining rooms – accommodating both formal and informal entertaining. The exterior of the house was reclad with synthetic limestone, stucco and dark stained cedar siding in a way that emphasizes its juxtaposed forms and volumes. Originally the front door was barely seen from the front driveway. Now a low walled courtyard highlights the entry sequence from the driveway to the front door, and an extended canopy with timber columns makes a generous gesture of arrival.

This project was a multi-award winner in 2012. It won Most Outstanding Home Renovation, People’s Choice Award and Green Renovation of the Year.