FacebookTwitterPinterest

Atlantis Avenue

Locating the living spaces on the upper level is the key strategic move that gives the home expansive views over NCC green space and the Ottawa River. Honed concrete-block walls and grey-stained cedar siding pass from exterior to interior, successfully blurring the lines between what’s in and out. The main level contains the office, a guest room, the mudroom and an entertainment room. A sleek open-riser stair rises up through a large double-height space to the main living-spaces. In the double-height space, floor-to-ceiling windows create dramatic views from the second-level living space out to the ground-floor deck below. Linear pendant lights emphasize the vast volume space at the core of the plan. A minimally-detailed steel and glass guard wraps the perimeter of the opening, permitting visual and functional connections between the spaces.

2015 GOHBA Housing Design Award Winner: “Custom Urban Home (3,501 sq.ft. or more), Contemporary”